Lär dig segla

LÄR DIG SEGLA

ALLA KAN SEGLA


Alla borde någon gång i livet komma ut på havet och testa att segla. 


Denna kursen passar perfekt för dig som är nybörjare och vill lära dig segla, eller dig som är en "passiv" seglare, alltså spenderat otaliga timmar på båt, men inte tagit egna initiativ och varit en del av själva seglingen. Om du har seglat några gånger och känner att du kan grunderna passar förmodligen en fördjupande bättre för dig. Hör av dig till oss så pratar vi igenom var du står och om vilken typ av kurs som passar dig bäst. 


“Jag älskar att segla, den känslan, den värmen, vågorna, vinden och utmaningen. Att segla tillsammans, det är underbart. Segling är en väldigt bred sport och man blir aldrig fulländad. Det är en idrott som man kan hlla på med tills man dör, det är så häftigt. Jag tycker alla ska prova att segla”-Fredrik Lööf

Olympisk guldmedaljör och en del av det svenska landslaget, Artemis i America's Cup.


Från boken Segla Kölbåt

KURSLITTERATUR


Under kursen kommer vi att utgå från boken Segla Kölbåt. Som innehåller allt och lite till som rör seglingstrim, väder, seglets funktion, termer och båtliv. 


BÅTLIV


Hur planerar man en rutt? Vad innebär olika vindstyrkor för seglingen? Vi kommer att lära oss om väder och vind och hur man ska tänka och planera innan man ger sig ut på havet, och gå igenom allmänt sjövett och både de skrivna och oskrivna reglerna kring hur man beter sig mot andra båtar på sjön. Under kursen kommer vi även att kontinuerligt öva på knopar, navigation och tilläggningar.

SEGLING I PRAKTIKEN


Hur seglar man? Hur hissar man de olika seglen och hur skotar man dem mot vinden? Vi kommer att öva på alla grundläggande moment som behövs för att man ska känna sig bekväm ombord på en segelbåt. I fördjupningskursen eller senare under kursen, om man känner sig redo, diskuterar vi mer djupgående kring hur man trimmar, det vill säga justerar seglen, för att få båten att gå så snabbt som möjligt.

PRIS


Helg fre-sön 3 heldagar:

4400 kr/person. I Priset ingår alltid övernattning, hamnavgifter, kurslitteratur och mig som instruktör.


Vecka mån-tors 4 heldagar:

5400 kr/person. I Priset ingår alltid övernattning, hamnavgifter, kurslitteratur och mig som instruktör.

Är du singel? Inga problem!

Hör av dig så öppnar vi upp ett tillfälle som blir bokningsbar som antingen nybörjarkurs eller fortsättningskurs!

REKOMMENDERAR DINA KURSER TILL ALLA


Melissa, du är ett riktigt seglingsproffs och ditt sätt att lära ut är säkert, lugnt och tryggt. Alla får pröva på allt. Du visar tydligt hur man ska manövrera, tänka i olika situationer, tips mm. Båten Indulgence är väldigt unik och det är en upplevelse att få vara med ombord. Väldigt imponerad av hur du visade och hanterade båten i en trång och blåsig hamn. 

Rekommenderar dina kurser till alla!"


Jeanette Gullsby

- Elev på fortsättningskurs

SEGLING I TEORIN


Innan vi seglar iväg är det bra att bekanta sig med båten och lära sig hur segling fungerar i teorin. Vi kommer att gå igenom de olika seglingssätten, skapa oss ett gemensamt ordförråd med seglingstermer och “båtord”. Det är viktigt att man känner sig trygg på en segelbåt, vi kommer därför ta allt steg för steg, och hela tiden ha med oss ett säkerhetstänk. Att bilda sig en grundförståelse för väder vind och hur båten tar sig framåt är ett centralt fokus.